رودسر شهری سرسبز است که در دشت ساحلی حاشیه ایخزر با آب و هوای معتدل در 326 کیلومتری (203 مایل) از تهران واقع شده است. قاسم آباد روستایی در نزدیکی رودسر است. اقتصاد این شهر مبتنی بر ماهیگیری و کشاورزی است. از محصولات رودسر میتوان به برنج ، چای ، مرکبات و ابریشم اشاره نمود. رودسر در رتبه نخست در گیلان و کل کشور برای کشت چای ، حتی بالاتر از لاهیجان ، زادگاه و قطب تولید چای در ایران قرار دارد.
طبق اسناد معتبر تاریخی ، نام باستانی رودسر "كوتوم" بود كه در شهر رنكوه شهری كوچك بود. نام دیگر رودسر "هواسم" بود که در سال 375 هجری قمری دارای یک بازار پررونق و مسجد بزرگ بود. بعداً این شهر به دلایل نامعلومی ویران شد و در سالهای 789-831 هجری قمری توسط سیدرضا کیا بازسازی شد. در اوایل دهه 1900 توسط نیروهای روسی به همراه بقیه شمال ایران اشغال شد. رودسر ، در شرق گیلان و در مختصات 37 ° 08 ′ N ، به طول 50 درجه 18 ′ E واقع شده است . این شهر بزرگراه ساحلی خزر از رودخانه کوچک رودسر یا کیرود است که از 14 کیلومتری جنوب غربی لنگرود عبور می کند. شرقی ترین منطقه گیلان محسوب میشود. رودسر به 4 ناحیه (باکی: مارکی ، راغیمباد ، کلایی وبوکسار) و 10 منطقه فرعی (دهستان) تقسیم می شود. مردم آن دارای گویش گیلکی هستند.
در نزدیکی رودسر شهری به نام اشکورات وجود دارد. اشکور جزء بخش رحیم آباد شهرستان رودسر و در جنوب شهر کلاچای به سمت رحیم آباد قرار گرفته است. اشکورات به سه شهرستان رودسر،املش،رامسر محدود می شود. شهری در امتداد سلسله کوههای البرز که از جنوبیترین نقطه شهرستان رودسر آغاز میشود و تا جنوبیترین نقطه شهرستان رامسر ادامه دارد. منطقه اشکور دارای منابع زیر زمینی بسیار، باغات فندق و گردو، زمینهای زراعتی گندم و جو٬ عدس ولوبیا، است. همچنین این در این منطقه گیاهان دارویی از قبیل گل گاوزبان، بنفشه، کنگر، گل پر، گزنه، گون، همیشه بهار، قارچ های خوراکی، بابا آدم (کو لا کولا) یافت میشود .
مردم اشکورات گیلک هستند. با توجه به تعداد روستاها، اشکورات رودسر به سه دهستان اشکور سفلی به مرکزیت زیاز، اشکور علیا و سیارستاق ییلاقی به مرکزیت ارکم تقسیم شدهاست. این ۳ دهستان جزء شهرستان رودسر بخش رحیم آباد میباشند. این شهر دارای آب و هوای کوهستانی و زمستانهای سرد و پربرف است . همچنین تابستانهای این منطقه خنک و ملایم میباشد . این امر باعث استقبال طیف زیادی از گردشگران در فصلهای بهار و تابستان شده است. این منطقه به علت طبیعت منحصر به فردش که شامل چشمه سارها، دریاچههای طبیعی، چشمههای آب معدنی ، رودخانههای زلال و غارهای فراوان است همواره توجه گردشگران را به خود جلب کرده است.
در ادامه به برخی از جاذبه هایی گردشگری این منطقه اشاره کرده ایم:
کوه عروس و داماد یکی از مناطق دیدنی اشکرات است که ذر روستای زیاز واقع شده است . این روستا در 26 کیلومتری بخش رحیم آباد و 41 کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر قرار گرفته است. در شمال منطقه سی پل، کوه سنگی با شیب بسیار تند واقع شده است که در بالاترین نقطه آن دو مجسمه سنگی به شکل عروس و داماد قرار دارد. کوه عروس و داماد ، در بین کوههای دیگر اشکور از زیبایی و شکوه خاصی برخوردار است و مورد توجه بسیاری از گردشگران این منطقه قرار گرفته است.
غار واردار یکی دیگر از مناطق دیدنی این خطه است. غار وادار در روستای دلیجان واقع در اشکورات قرار گرفته است. این روستا با روستاهای تواسانکش و یاسور همسایه است و در ۴۷ کیلومتری بخش رحیم آباد و ۶۲ کیلومتری شهرستان رودسر واقع شده است. غار واردار قدمتی تاریخی دارد و در امتداد سرچشمه رودخانه آسمانرود قرار گرفته است.
از دیگر جاذبه های گردشگری این منطقه میتوان به دریاچه روستای صمد آباد از دهستان شوییل اشاره کرد . این دریاچه در روستای صمدآباد واقع در ۵۴ کیلومتری بخش رحیم آباد و ۶۹ کیلومتری شهرستان رودسر قرار دارد.
تونل طولانی یازن یکی دیگر از جاذبه های دیدنی اشکورات گیلان است . این تونل در روستای یازن قرار دارد. یازن در ۱۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان رامسر واقع شده است.
آبشار میلاش اشکورات جاذبه گردشگری بینظیر دیگری است که بخش رحیمآباد شهرستان رودسر واقعشده است . روستای میلاش در ۳۰ کیلومتری بخش رحیمآباد قرار دارد . دسترسی راحت به این روستا سبب شده است که این منطقه از قطبهای بینظیر گردشگری محسوب شود